تولید

استخراج

برای بهبود وضعیت استخراج و همچنین ایمنی کارکنان، تجهیز چاه ها در دستور کار قرار گرفته و نصب چندیدن آسانسور در دست اقدام می باشد.

1-اهم فعالیت های استخراجی شرکت در بخش استخراج

1-2-نقاط عمليات معدنـي 

با توجه به اینکه معدن قلعه زری به صورت زیر زمینی فعالیت می نماید می توان فعالیتهای انجام شده در معدن را در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرارداد.

1-1-2-حفر چاه عمود: 

چاه یا بازکننده پرهزینه ترین عملیات در معدن زیرزمینی بوده و حفر آن در باطله صورت می گیرد و تمام کار توسط کارگر انجام می شود با توجه به اینکه پیشروی در هر شیفت حداکثر 60 سانتی متر می باشد و اختلاف طبقات از یکدیگر چهل متر می باشد میزان پیشروی لازم به حدود سه ماه زمان نیاز دارد (با در نظر گرفتن کارهای تعمیرات چاه از قبیل بستن راهنما و شاه تراز).

 

2-1-2تونل اکتشافی (سینه کار):

اکتشاف سینه کار در معادن زیرزمینی به صورت افقی انجام گرفته و امکان استفاده از تجهیزات معدنی از قبیل لودر تونلی و لوکوموتیو را فراهم می سازد لذا میزان سرعت پیشرفت کار نسبت به چاه قائم بیشتر بوده(حداکثر 70 سانتی متر در هر شیفت) و حتی می توان به صورت دو شیفت متوالی کار اکتشاف را ادامه داد و همچنین در تونل های دنباله رگه، خاک حاصل از پیشروی دارای عیار مطلوب بوده و به کارخانه حمل می گردد.

.

3-1-2-دویل (راهروی تهویه):

یکی دیگر از فعالیتهای بسیار مهم و پرهزینه در معادن زیرزمینی حفر دویل می باشد که با توجه به اینکه زمان حفر دویل هوای داخل تونل بسیار آلوده می باشد نمی توان بیشتر از یک شیفت کار حفاری دویل را انجام داد. لازم بذکر است که دویل های همراه استخراج دارای شرایط بهتری بوده ولی از نظر پیشروی میزان پیشروی کمی دارد (حداکثر 50 سانتی متر در هر شیفت می باشد) 

 

4-1-2-بونکر:

جهت انجام کار استخراج در هر طبقه نیاز به حفر بونکرهای کارگاه استخراج می باشد که به فواصل 5 متری در طول 70 الی 100 متر (با توجه به وضعیت رگه) حفر می گردد که راندمان هر چال در آن نسبت به چال انفجار شده در کارگاه استخراج بسیار پایین بوده است .

 

5-1-2-کارگاه استخراج:

روش استخراج انباره ای (shrinkage)

روش انباره ای که روش بالاسری است، بدین معنی که جبهه کار روی سر و به بالا حرکت می کند. در این روش ماده معدنی را به صورت برش های افقی از پایین به بالا استخراج می کنند. سنگ معدن پس از استخراج افزایش حجم داده این افزایش حجم بین 30 تا 40 درصد می باشد که این اضافه حجم ماده معدنی از طریق  بونکر ها و قیف ها به بیرون منتقل می کنند.

استخراج در معدن مس قلعه زری به صورت انباره ای بوده و میزان 70 درصد خاک به عنوان خاک ذخیره در محل استخراج باقی می‌ماند و فقط 30 درصد خاک کنده شده به بیرون انتقال می یابد که در صورت انجام عملیات استخراجی با توجه به راندمان بالای هر چال درکارگاه استخراج تناژ کارکرد معدن افزایش می‌یابد.